location icon
calendar icon
moon-dark icon
smile icon
logo-up icon

Šrilanka

Šrilanka ir skaists galamērķis tūristiem, kas meklē eksotisku atpūtu. Valsts ir pazīstama ar palmu apaugušajām pludmalēm, senajiem tempļiem, savvaļas rezervātiem un tējas plantācijām. Apmeklētāji var baudīt tādas aktivitātes kā sērfošanu, snorkelēšanu un vaļu vērošanu gar piekrasti, vai izpētīt kultūras un vēsturiskās vietas, piemēram, Sigīrijas klints cietoksni un Polonnaruvas seno pilsētu. Savvaļas dzīvnieku entuziasti var apmeklēt Jalas nacionālo parku, lai ieraudzītu leopardus, ziloņus un citus retus dzīvniekus. Vēl viena obligāta apskates vieta ir gleznainais vilciena brauciens cauri centrālo augstieņu zaļajām tējas plantācijām. Ar savu bagāto kultūru un dabas skaistumu Šrilanka ir must-see galamērķis jebkuram ceļotājam.

Ēdiens Šrilanka

Kā tūristam Šrilankā, jums būs daudz gardu ēdienu iespēju, no kuriem izvēlēties. Šrilankas virtuve ir unikāls garšvielu un garšu sajaukums ar ietekmēm no Indijas, Malaizijas un Nīderlandes. Šeit ir daži ēdieni, kurus noteikti vajadzētu izmēģināt savas vizītes laikā.

1. Rīsi un karijs – šis ir galvenais ēdiens Šrilankā. Tas ietver šķīvi ar karstiem rīsiem un vairākiem mazajiem kariju trauciņiem. Kariji var būt veģetārie vai gaļas ēdieni un parasti ir ļoti pikanti.

2. "Kottu Roti" – tas ir populārs ielu ēdiens Šrilankā. Tas sastāv no sagrieztas roti maizes, kas sajaukta ar dārzeņiem, olām un dažādām garšvielām. To var pasniegt ar vistas vai liellopu gaļu, un tas ir ļoti sātīgs.

3. "Hoppers" – tās ir bļodas formas pankūkas, kas gatavotas no rīsu miltiem un kokosriekstu piena. Tās var būt gan saldas, gan sāļas un ir ļoti atkarību izraisošas.

4. "Pol Sambol" – tas ir pikants kokosriekstu čatnijs, ko pasniedz gandrīz pie katras maltītes Šrilankā. Tas tiek gatavots no svaigi rīvēta kokosrieksta, sarkanajiem sīpoliem un čili pārslām.

5. Zivju karijs – Šrilanka ir sala, tāpēc jūras veltes ir liela daļa no virtuves. Zivju karijs parasti tiek gatavots ar kokosriekstu pienu un dažādām garšvielām, padarot to par vienu no garšīgākajiem karijiem.

6. "String Hoppers" – tās ir plānas nūdeles, kas gatavotas no rīsu miltiem, kuras tiek tvaicētas un pasniegtas ar kokosriekstu piena mērci.

7. Koka ābolu sula – tas ir atsvaidzinošs dzēriens, kas gatavots no ābolu koka augļiem. Tam ir skāba, salda garša, kas ir ideāla, lai veldzētu slāpes karstā dienā.

Kopsavilkumā, Šrilankai ir unikāla un garda kulinārijas kultūra, kas noteikti apmierinās jebkuru ēdiena mīļotāju. Noteikti izmēģiniet iepriekš minētos vietējos ēdienus neaizmirstamai kulinārajai pieredzei.

Apbrīnojamas vietas, ko apmeklēt Šrilanka

Šrilanka ir skaista salu valsts Dienvidāzijā, pazīstama ar savām satriecošajām pludmalēm, kultūras objektiem, senajām drupām un dabas skaistumu. Ceļojums uz Šrilanku piedāvā daudz un vēl vairāk! Šeit ir dažas no galvenajām vietām, kuras jums noteikti jāapskata ceļojuma laikā uz Šrilanku.

Pirmajā vietā ir Sigīrija, sens klints cietoksnis, kas atrodas 200 metrus virs apkārtējā līdzenuma. Tā ir UNESCO Pasaules mantojuma vieta un piedāvā apbrīnojamu skatu uz zaļo ainavu.

Otrkārt, jums vajadzētu apmeklēt seno Anuradhapuras pilsētu, kurā ir daudz tempļu, pilis un dārzi, kas datēti ar 10. gadsimtu p.m.ē.

Pludmales mīļotājiem Mirisa ir viena no Šrilankas gleznainākajām pludmales pilsētām. Tā ir populārs galamērķis, kur jūs varat tuvumā redzēt zilos vaļus un delfīnus, vienlaikus baudot satriecošas smilšu pludmales.

Kandijā jūs varat izpētīt Svētā Zoba relikvijas templi, kas ir vissvarīgākā budistu vieta valstī. Tāpat nepalaidiet garām iespēju doties vilciena braucienā no Kandi uz Ellu, kas ir viens no gleznainākajiem vilciena braucieniem pasaulē.

Visbeidzot, Jalas nacionālais parks ir must-see savvaļas dzīvnieku apskates galamērķis, kas lepojas ar neticami dažādām dzīvnieku sugām, kuras jūs nevarat redzēt nekur citur, tostarp leopardus, ziloņus un ūdens bifeļus.

Šīs ir tikai dažas no daudzajām lietām, ko varat redzēt Šrilankā kā tūrists. Šajā apbrīnojamajā valstī ir tik daudz vairāk, ko atklāt, tostarp tējas plantācijas, koloniālās ēkas un skaistas pārgājienu takas. Neatkarīgi no jūsu interesēm, Šrilanka piedāvā to visu!

Labākais laiks ceļošanai

Šrilanka ir tropu paradīze, kas lepojas ar dažādiem objektiem, kas piemēroti tūristiem ar dažādām interesēm. Sala bauda siltu un saulainu klimatu visa gada garumā, ar temperatūrām, kas vidēji ir ap 27–30 °C. Tomēr labākais laiks apmeklēt Šrilanku tūristiem ir no decembra līdz aprīlim, kad laikapstākļi ir vispatīkamākie un sausākie.

Šajā periodā ziemeļu un austrumu piekrastes īpaši izceļas ar kristāldzidriem ūdeņiem, kas ir ideāli piemēroti peldēšanai, snorkelēšanai un niršanai. Kultūras trīsstūris, kurā ietilpst senās pilsētas, piemēram, Anuradhapura, Polonnaruva un Sigīrija, arī ir vislabāk apmeklējams šajā laikā, jo ir maz lietus un saulains laiks, kas uzlabo pieredzi, izpētot šīs UNESCO Pasaules mantojuma vietas.

No otras puses, no maija līdz septembrim Šrilankas dienvidrietumu piekraste saņem biežas musonu lietusgāzes, padarot to par nelabvēlīgu laiku pludmales aktivitātēm. Tomēr tiem, kas vēlas piedzīvot klusāku un pieejamāku ceļojuma sezonu, šis laiks var būt lieliska izvēle.

Kopumā labākais laiks apmeklēt Šrilanku tūristiem ir sausajā sezonā, no decembra līdz aprīlim. Tomēr ar savu tropisko klimatu un mūžzaļajām ainavām, Šrilanka ir galamērķis, kuru var baudīt visa gada garumā, padarot to par lielisku vietu apmeklētājiem, lai izpētītu un piedzīvotu tās šarmu un daudzveidību neatkarīgi no izvēlētā apmeklējuma laika.

Loading...
logo-up icon